luni, 8 iulie 2013

A treia editie TransAlpin Bike Marathon


Despre TransAlpin Bike Marathon se poate spune ca este un concurs tanar insa in doar doi ani concursul din muntii Parang a reusit sa devina unul dintre cele mai dorite in randul ciclistilor.

Motivele nu sunt putine. TransAlpin Bike Marathon este concursul care duce participantii la cea mai mare altitudine din tara. Traseul lung, care masoara 51 km, urca ciclistii pana la 2.171 m. Acest lucru nu doar confera concursului un element extrem ci ofera si peisaje incredibile la care vor avea acces doar cei care vor participa. Daca ai parte de vreme buna, vei avea parte de unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din Romania. Daca vremea va fi mai putin buna vei fi in masura sa-ti testezi cu adevarat conditia fizica.

TransAlpin Bike Marathon are loc duminica, 11 august, si dispune de 3 trasee de concurs. Traseul Maraton – in lungime de 55 km si diferenta de nivel de 2.000 m, un traseu dificil destinat celor cu o conditie fizica buna, traseul Clasic – cu o lungime de 35 km si diferenta de nivel de 1.200 km, un traseu ce poate fi abordat de majoritatea biciclistilor si traseul Family – lung de 11 km si cu o diferenta de nivel de doar 190 m, perfect pentru parintii care doresc sa participe la concurs alaturi de copii lor.
Startul şi sosirea vor fi în acelaşi punct la baza partiei M1 in fata apres-skiului.

·         Inscrierile la concurs incep pe data de 8 iulie pe site-ul www.transalpinbike.ro
·         Taxa de inscriere este in valoare de:
o        60lei/persoană - dacă se achită până în data de 21.07.2013;
o        80 lei/persoană - dacă se achită dupa data de 21.07.2013;
o        80 lei/persoană - dacă se achită în datele de 10 si 11.08.2013 .



Aici in muntii Parang, natura in generozitatea sa, ne rasplateste oferindu-ne o priveliste ce iti taie respiratia. Padurile nesfarsite de brazi , raurile repezi , verdele crud al ierbii intrerupt de pete roscate caracterisice cimbrisorului de munte, combinat cu albastrul pur al cerului si o liniste totala ne dau senzatia de inceput de lume. Startul competiţiei va avea loc la 1.600 m altitudine, traseele vor strabate padurile de brazi pe coborarea spre Baia de Fier, vor urma cursul raului Galben iar apoi vor urma catarari provocatoare ce vor ajunge pe creasta la altitudinii de peste 2.100 m. 


Cei care vor veni la concurs o pot face cu cel putin o zi inainte, de sambata. Asta pentru ca zona ofera o multime de posibilitati pentru plimbari pe jos sau cu bicicleta. Concursul, avand startul in statiunea montana Ranca situata (deja) la 1.600 m altitudine, iti permite ori sa te antrenezi pe traseu in ziua premergatoare ori sa faci o plimbare de placere pe drumurile forestiere din zona. In plus statiunea Ranca este plina de pensiuni unde te poti caza si restaurante unde poti manca dupa ce te intorci din tura, toate accesibile cu masina pe drum asfaltat dinspre Sebes (nord) sau Novaci (sud).


La fel ca si pana acum, vrem ca TransAlpin Bike Marathon sa imbine frumusetea traseului, buna organizare si prietenia iar la sfarsit sa plecam sanatosi si fericiti.


Paul Dragan
Asociatia TransAlpin Bike

Cum se ajunge aici?

Ranca se afla la 62 km de Targu Jiu, 97 km de Ramnicu Valcea, 272 km de Bucuresti.

Pentru cei ce vin din Ardeal pot ajunge la Ranca pe noua sosea Transalpina - DN67 C  distanta dintre Sibiu si Ranca fiind de aprox 150 km.
  

Un comentariu:

  1. buna ziua.
    as dor sa va intreb daca aveti idee daca sambata 10 august transalpina este deschisa traficului sau va fi o etapa de raliu?multumsc

    RăspundețiȘtergere